homepage-047.jpg(overgenomen van de website van Renske diervoeders)

 

RENSKE Mighty Omega Kennel Plus® (Renske MOP) bevat minimaal 5% aan Mighty Omega Plus® grondstoffen. RENSKE Mighty Omega Kennel Plus® is zeer smakelijk, geeft een vaste ontlasting, sterke tanden en een glanzende vacht. De extra toevoeging van Omega-3 (in de juiste verhouding met Omega-6) zorgt voor een lang, gezond en vitaal leven. Tevens heeft deze grote hoeveelheid een zeer gunstig effect op het gedrag en de vitaliteit van uw hond (aantoonbaar wetenschappelijk onderzoek). Het gehalte aan essentiële (goede en gezonde) vetzuren (alfalinoleenzuur) is ongekend hoog.

 

Ingrediëntenlijst:

Rijst, Kippenvleesmeel (min. 21%), Maïs, Mighty Omega Plus® prémix 1), ruwe vezel, biergist, Johannesbroodmeel, gevogeltevet, plantenvet (kokos en palm), bicalciumfosfaat, lever, natuurlijk steenzout als natriumchloride, vitaminen en sporenelementen, lecithine, mineralen, natuurlijke antioxidant (tocopherol extract van natuurlijke vitamine E).

1) deze prémix betaat uit: lijnzaad, (stabilized, fortified, non-G.M.O, voor menselijke consumptie, bron van LNA/Short Chain Omega-3), rijstekiemen, (bron van Tocopherols), gezuiverde visolie (bron van DHA /Long Chain Omega-3 en EPA/Long Chain Omega-3), salie, zinksulfaat, vitamine B-6 (pyridoxine hydrochloride).

 

Verkorte analyse:

Gehalte:

In procenten:

Toepassingen:

Ruw eiwit

20%

Vitamine A

10000 IE/kg

Ruw vet

10%

Vitamine D3

1350 IE/kg

Ruwe celstof

2,8%

Vitamine E

140 mg/kg

Ruwe as

6%

Koper (sulfaat)

9,0 mg/kg

Vocht 10%

2%

Linolzuur

2,74%

Calcium

1%

Linoleenzuur

1,08%

Fosfor

0,80%

   


Het gedrag van uw hond en de voeding:

Voeding heeft invloed op het gedrag van uw hond! We weten allemaal wel dat kleur-, geur- en smaakstoffen het gedrag nadelig kunnen beïnvloeden. Er is echter nog iets wat van groot belang is en wat veel mensen nog niet weten (honden weten het wel) omega 3 vetzuren………………

Omega 3 vetzuren dienen in het lichaam van de hond in een juiste verhouding met omega 6 aanwezig te zijn, namelijk 1:1. Wetenschappelijk onderzoek bij kinderen toont aan dat wanverhoudingen of tekorten aan bepaalde Hoog Onverzadigde Vet Zuren (HOVZ) een rol kunnen spelen in een aantal gedrag- en leerstoornissen. Ervaring laat zien dat dit bij honden ook zo is. Deze omega 3 en 6 vetzuren zijn absoluut nodig voor een normale ontwikkeling en werking van de hersenen.

De meeste (dier)voeders bieden de omega 3 en 6 vetzuren in een onjuiste verhouding aan. Het probleem daarvan is dat sommige honden een veel hogere aanvoer van omega 3 vetzuren nodig hebben. Waarom?

  • Als het baasje de hond een boterham met margarine geeft (margarine=linolzuur=omega 6)
  • Bij ongewone snelle afbraak en verlies van deze HOVZ (omega 3) door stress. Dit kan zowel negatieve dan wel positieve stress zijn. Door deze 2 factoren krijgt men dus een wanverhouding tussen de omega 3 en 6 vetzuren wat bij onderzoek vaak 1:25 (3:6 vetzuren) blijkt te zijn. Het aanvullen van de omega 3 vetzuren is dan van groot belang.

Het gedrag van de hond is niet het enige dat verandert bij tekorten aan omega 3 vetzuren. Vaak zien we ook:

  • Buitensporige dorst, frequent urineren, ruwe schilferige huid, haaruitval, droge doffe of levenloze vacht. Weke en broze nagels.
  • Allergische aanleg.
  • Slecht nachtzicht, schrikachtigheid, gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden.
  • Aandachtsproblemen (afleidbaarheid, zwakke concentratie en moeilijkheden met het korte termijngeheugen).
  • Emotionele gevoeligheid (depressieve neigingen, buitensporige gemoedsschommelingen, overmatige angst).
  • Slaapproblemen ('s avonds onrustig, 's morgens niet wakker te krijgen).

Onze omega 3 vetzuren komen uit speciale soorten LIJNZAAD (plantaardig) en gezuiverde VISOLIE. Bij de omega 3 uit visolie draait het om de EPA٤s en DHA٤s. Dat EPA is het basismateriaal voor een brede waaier van essentiële bestanddelen dat het hormonale evenwicht, de immuun functie en de bloeddoorstroming moet reguleren.

We hebben uit visolie DHA en EPA nodig, want DHA zijn de bouwstenen (de structuur) terwijl EPA uiterst belangrijk is voor de energie die nodig is voor het functioneren van de hersenen. Onze visolie is gegarandeerd zuiver en vrij van pesticiden.

Onze speciaal geselecteerde lijnzaad (vegetarisch) is een andere vorm van omega 3 en bevat enkel alfa/linoleenzuur. Het alfa uit lijnzaad wordt door het lichaam omgezet in EPA en DHA. Lijnzaad heeft echter nog iets wat van groot belang is, namelijk lignanen. Lignanen is in feite een oestrogeen. Dit wil zeggen dat het een plantaardig oestrogeen is dat de hormoonhuishouding in de juiste banen leidt. Als de hormoonhuishouding van de hond niet in orde is, is dit van grote invloed op het karakter van de hond. Lijnzaadolie bevat geen lignanen, deze worden bij het persen weggegooid. Onze lijnzaad is van de hoogste kwaliteit [minstens 20 zonuren per dag ] en is aangevuld met gezuiverde visolie. Wij combineren GESTABILISEERD LIJNZAAD met GEZUIVERDE VISOLIE, omdat deze twee elkaar nodig hebben en elkaar versterken. Los van elkaar zal de werking vele malen minder zijn en het resultaat lang op zich laten wachten.